Pannbiff
serveras med coleslaw och kryddsmör
Pannbiffserveras med coleslaw och kryddsmör
Ingredienser
- 20 st - Tulip Pannbiff 125g
- 4 dl - Rödbetsgroddar/Alfagroddar
- 2 kg - Salladskål
- 5 dl - Créme Fraiche
- 2,5 dl - Majonnäs
- 5 msk - Apelsinjuice (koncentrerad)
- 5 msk - Dijonsenap
- 150 g - Chorizo (färsk)
- 200 g - Smör (rumstempererat)
- 1,5 msk - Vitlök
- 1,5 dl - Persilja (hackad)
- 1,5 msk - Tomatpuré
- 1,5 msk - Citronskal (rivet)
- Tabasco
- 100 st - Tulip Pannbiff 125g
- 2 l - Rödbetsgroddar/Alfagroddar
- 10 kg - Salladskål
- 2,5 l - Crème Fraiche
- 1,25 l - Majonnäs
- 7,5 dl - Apelsinjuice (koncentrerad)
- 7,5 dl - Dijonsenap
- 750 g - Chorizo (färsk)
- 1 kg - Smör (rumstempererat)
- 1 dl - Vitlök
- 7,5 dl - Persilja (hackad)
- 1 dl - Tomatpuré
- 1 dl - Citronskal (rivet)
- Tabasco
Gör så här
Kryddsmör:
Ta bort skinnet på korven, hacka fint och stek knaprig. Låt fettet rinna av och låt sedan chorizon svalna. Skala och finhacka vitlök. Lägg chorizo, vitlök, persilja, tomatpuré och citronskal i en bunke och vispa till ett fluffigt smör. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt tabasco efter smak.
Coleslaw:
Strimla och skölj kål, låt rinna av och torka ordentligt. Vispa samman crème fraiche, majonnäs, apelsinjuice och dijonsenap till en dressing och blanda i kål. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt coleslawn vila i kylen minst en timme.
Till servering:
Stek eller värm biffarna i ugn. Lägg upp på tallrikar eller fat och servera tillsammans med kålsallad och en fin bit kryddsmör. Toppa med ett nystan groddar.