Hem Recept Klassisk Sjömansbiff

Sjömansbiff

på klassiskt vis

Sjömansbiffpå klassiskt vis

Ingredienser

20 portioner:
  • 20 st - Tulip Pannbiff 125g
  • 200 g - Smör/Matfett
  • 15 st - Gul lök (små)
  • 50 st - Potatis (mjölig sort)
  • 2 l - Köttfond (egen eller från koncentrat)
  • 1,5 l - Öl
  • 8 st - Lagerblad
  • 1 msk - Timjan
100 portioner:
  • 100 st - Tulip Pannbiff 125g
  • 1 kg - Smör/Margarin/Olja
  • 75 st - Gul lök (små)
  • 250 st - Potatis (mjölig sort)
  • 10 l - Köttfond (egen eller från koncentrat)
  • 7,5 l - Öl
  • 40 st - Lagerblad
  • 5 msk - timjan
Topping:
  • persilja

Gör så här

Förberedelser:

Skala och skär lök i klyftor om 0,5 cm. Stek långsamt i  smör eller matfett tills de blivit vackert bruna, i ca. 10 minuter.

Skala och skär potatis i skivor om 0,5 cm. Varva potatis, biffar och lök i bleck eller serveringsformar. (10 portioner per 1/1 bleck.)

Tillagning:

Koka upp fond med öl, lägg i lagerblad och timjan. Smaka av med salt och peppar (fonden skall ha kraftig smak). Slå över den heta fonden i blecken/formarna med potatis, biffar och lök. Baka i ca. 30 minuter på 180⁰C varmluft. Täck med folie om potatisen blir bränd i topparna.

Serveras rykande varm med finhackad persilja.

Liknande recept

Pannbiff / Coleslaw / Kryddsmör
Pannbiff

serveras med coleslaw och kryddsmör

Pannbiff / Lunch / Potatismos
Pannbiff

serveras med vitlöksmos och kall krassesås

Pannbiff / Femöring / Stekt ägg
Femöring på pannbiff

med stekt ägg och rödvinsky