Femöring på pannbiff
med stekt ägg och rödvinsky

Femöring på pannbiffmed stekt ägg och rödvinsky
Ingredienser
- 20 st - Tulip Pannbiff 125g
- 10 st - Gul lök
- 200 g - Smör/Matfett
- 20 st - Stekt ägg
- 250 g - Shalottenlök
- 200 g - Palsternacka
- 100 g - Rotselleri
- 100 g - Smör/Matfett
- 1 dl - Tomatpure
- Örter - (tex: timjan, lagerblad, rosmarin
- 1 l - Rött matlagningsvin
- 1 l - Köttfond (egen eller från koncentrat)
- 1,5 dl - Balsamicovinäger
- Farinsocker
- Maizena
- 100 st - Tulip Pannbiff 125g
- 50 st - Gul lök
- 1 kg - Smör/Matfett
- 100 st - Stekt ägg
- 1,25 kg - Schalottenlök
- 1 kg - Morot
- 1 kg - Palsternacka
- 500 g - Rotselleri
- 500 g - Smör/Matfett
- 5 dl - Tomatpuré
- Örter (tex: timjan, lagerblad, rosmarin
- 5 l - Rött matlagningsvin
- 5 l - Köttfond (egen eller från koncentrat)
- 7,5 dl - Balsamicovinäger
- Farinsocker
- Maizena
Gör så här
Rödvinssky:
Skala och grovhacka schalottenlök, morot, palsternacka och rotselleri. Bryn i matfett. Rör i tomatpuré och kryddor, låt det bryna ytterligare 1 minut under omrörning. Tillsätt vin, fond och vinäger. Låt såsen koka på låg värme utan lock i ca 40 minuter. Smaka av såsen med farinsocker, salt och svartpeppar. För att få en simmigare sås, red av med maizena.
Tillagning:
Skala och skiva gul lök i 3 mm tunna skivor. Stek sakta och försiktigt i matfett, ca. 30 minuter, tills de blir gyllenbruna och karamelliserade. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite vinäger och farinsocker.
Stek eller värm biffarna i ugn. Lägg upp på tallrikar eller fat, skeda på lök och sky och avsluta med ett stekt ägg. Servera tillsammans med potatis och sallad.
Till servering:
Serveras bäst med kokt eller pressad potatis, krasse och lite hackad persilja.