Hem Recept Pannbiff med vitlöksmos och kall krassesås

Pannbiff

serveras med vitlöksmos och kall krassesås

Pannbiffserveras med vitlöksmos och kall krassesås

Ingredienser

20 portioner:
  • 20 st - Tulip Pannbiff 125g
Vitlöksmos:
  • 100 g - Vitlöksklyftor (skalade)
  • 5 dl - Rapsolja
  • 5 kg - Potatis (mjölig sort)
  • 500 g - Smör
  • 4 dl - Vispgrädde
  • 4 dl - Mjölk
  • Gräslök
Krassesås:
  • 1 l - Crème Fraiche
  • 0,75 dl - Wasabi (paste eller i utrört pulver)
  • 5 dl - Gröna ärtor
  • 0,75 dl - Pressad citron
  • 4 st - Smörgåskrasse (askar)
100 portioner:
  • 100 st - Tulip Pannbiff 125g
Vitlöksmos;
  • 500 g - Vitlöksklyftor (skalade)
  • 5 dl - Rapsolja
  • 25 kg - Potatis (mjölig sort)
  • 2,5 kg - Smör
  • 2 l - Vispgrädde
  • 4 l - Mjölk
  • Gräslök
Krassesås;
  • 5 l - Crème Fraiche
  • 3,75 dl - Wasabi (paste eller utrört pulver)
  • 2,5 l - Gröna ärtor
  • 3,75 dl - Pressad citron
  • 20 st - Smörgåskrasse (askar)

Gör så här

Vitlöksmos:

Skiva vitlök och fräs försiktigt i olja under några minuter. Skala och dela potatis, lägg i kastrull tillsammans med vitlök. Tillsätt vatten så att det täcker, smaksätt med salt. Koka potatisen mjuk, slå av vattnet och låt ånga av.

Värm grädde och mjölk tillsammans. Vispa sönder potatisen, därefter tillsätt gräddmjölk samt smör. Vispa till ett luftigt mos och smaka av med salt och peppar. Toppa moset med finskuren gräslök.

 Krassesås:

Mixa crème fraiche, wasabi, ärtor och citron till en slät sås. Smaka av med salt, peppar och wasabi. Avsluta med att röra i skuren krasse.

Till servering:

Stek eller värm biffarna i ugn. Lägg upp på tallrikar eller fat och servera tillsammans med vitlöksmos och krassesås med lite skuren krasse.

Liknande recept

Pannbiff / Femöring / Stekt ägg
Femöring på pannbiff

med stekt ägg och rödvinsky

Pannbiff / Lunch / Ratatouille
Pannbiff

serveras med ratatouille och fetacremé

Pannbiff / Coleslaw / Kryddsmör
Pannbiff

serveras med coleslaw och kryddsmör