Hem Recept Schnitzel på klassiskt vis med potatissallad och mozarella

Schnitzel

serveras på klassiskt vis med potatissallad och mozarella

Schnitzelserveras på klassiskt vis med potatissallad och mozarella

Ingredienser

20 portioner:
  • 20 st - Tulip Schnitzel 140g
  • 4 st - Citron
  • 3 dl - Kruspersilja
Potatissallad:
  • 2,5 kg - Potatis (färsk eller delikatess)
  • 1,25 kg - Coctailtomater (blandade sorter)
  • 250 g - Babyspenat
  • 8 st - Mozarella (125g i lag, avrunnen)
  • 500 g - Basilika (färsk)
Dressing:
  • 1,5 dl - Olivolja
  • 1,5 dl - Vinäger (mild)
  • 0,75 dl - Honung (flytande)
  • 1 dl - Vitlök (finhackad)
Dressing
  • 1,5 dl - Rödlök (finhackad)
100 portioner:
  • 100 st - Tulip Schnitzel 140g
  • 20 st - Citron
  • 1,5 l - Kruspersilja
Potatissallad;
  • 12,5 kg - Potatis (färsk eller delikatess)
  • 6,25 kg - Coctailtomater (blandade färger)
  • 1,25 kg - Babyspenat
  • 40 st - Mozarella (125g i lag, avrunnen)
  • 2,5 kg - Basilika (färsk)
Dressing;
  • 7,5 dl - Olivolja
  • 7,5 dl - Vinäger (mild)
  • 3,75 dl - Honung (flytande)
  • 7,5 dl - Rödlök (finhackad)
  • 5 dl - Vitlök (finhackad)

Gör så här

Dressing:

Skala och finhacka lök och vitlök. Vispa samman lök, olivolja, vinäger och honung till en dressing.

Potatissallad:

Dela och koka potatis. Skär tomat i klyftor, mozzarella i bitar och skölj spenat. Lägg alla ingredienserna till salladen i en skål. Tillsätt dressing, blanda och smaka av med salt och svartpeppar.

Till servering:

Skölj och skär varje citron i 5 jämna skivor.

Stek eller fritera schnitzeln tills den är genomstekt och gyllenbrun. Lägg köttet på tallrikar eller fat tillsammans med potatissallad och en skiva citron. Strö över hackad persilja.

Liknande recept

Schnitzel / Kapris / Citron
Schnitzel

serveras med friterad kapris, balsamicosky och rostad citron

Schnitzel / Senapscremé / Potatis
Schnitzel

serveras med krispig potatis, lök och senapscremé

Schnitzel / Mangosås / Mangosalsa
Schnitzel

serveras med chimichurripotatis och mangosås