Schnitzel
serveras på klassiskt vis med potatissallad och mozarella
Schnitzelserveras på klassiskt vis med potatissallad och mozarella
Ingredienser
- 20 st - Tulip Schnitzel 140g
- 4 st - Citron
- 3 dl - Kruspersilja
- 2,5 kg - Potatis (färsk eller delikatess)
- 1,25 kg - Coctailtomater (blandade sorter)
- 250 g - Babyspenat
- 8 st - Mozarella (125g i lag, avrunnen)
- 500 g - Basilika (färsk)
- 1,5 dl - Olivolja
- 1,5 dl - Vinäger (mild)
- 0,75 dl - Honung (flytande)
- 1 dl - Vitlök (finhackad)
- 1,5 dl - Rödlök (finhackad)
- 100 st - Tulip Schnitzel 140g
- 20 st - Citron
- 1,5 l - Kruspersilja
- 12,5 kg - Potatis (färsk eller delikatess)
- 6,25 kg - Coctailtomater (blandade färger)
- 1,25 kg - Babyspenat
- 40 st - Mozarella (125g i lag, avrunnen)
- 2,5 kg - Basilika (färsk)
- 7,5 dl - Olivolja
- 7,5 dl - Vinäger (mild)
- 3,75 dl - Honung (flytande)
- 7,5 dl - Rödlök (finhackad)
- 5 dl - Vitlök (finhackad)
Gör så här
Dressing:
Skala och finhacka lök och vitlök. Vispa samman lök, olivolja, vinäger och honung till en dressing.
Potatissallad:
Dela och koka potatis. Skär tomat i klyftor, mozzarella i bitar och skölj spenat. Lägg alla ingredienserna till salladen i en skål. Tillsätt dressing, blanda och smaka av med salt och svartpeppar.
Till servering:
Skölj och skär varje citron i 5 jämna skivor.
Stek eller fritera schnitzeln tills den är genomstekt och gyllenbrun. Lägg köttet på tallrikar eller fat tillsammans med potatissallad och en skiva citron. Strö över hackad persilja.