Pannbiff
serveras med ratatouille och fetacremé
Pannbiffserveras med ratatouille och fetacremé
Ingredienser
- 20 st - Tulip Pannbiff 125g
- 2 dl - Kruspersilja (finhackad)
- 4 st - Rödlök
- 4 st - Aubergine (små)
- 6 st - Röd paprika
- 4 st - Grön zucchini (små)
- 12 st - Tomat
- 1 dl - Olivolja (kraftig)
- 1,5 l - Krossad tomat
- 1 msk - Rapsolja
- 1 dl - Vitlök
- 4 msk - Persillade (torr krydda)
- Färska örter (timjan, oregano och lagerblad)
- 600 g - Fetaost
- 1 l - Gräddfil
- 200 g - Soltorkad tomat
- 100 st - Tulip Pannbiff 125g
- 1 l - Kruspersilja (finhackad)
- 20 st - Rödlök
- 20 st - Aubergine (små)
- 30 st - Röd paprika
- 20 st - Grön zucchini
- 60 st - Tomat
- 5 dl - Olivolja (kraftig)
- 7,5 l - Krossad tomat
- 3 msk - Rapsolja
- 5 dl - Vitlök (skivad)
- 3 dl - Persillade (torr krydda)
- Färska örter (timjan, oregano och lagerblad)
- 3 kg - Fetaost
- 5 dl - Gräddfil
- 5 l - Gräddfil
- 1 kg - Soltorkad tomat
Gör så här
Ratatouille:
Skiva rödlök, aubergine, paprika, zucchini och tomat. Varva grönsakerna i bleck eller ugnsfasta serveringsfat med kant (20 portioner på 1/1 60 bleck). Ringla över olivolja och smaksätt med salt och peppar. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs försiktigt i rapsolja några minuter och tillsätt sedan krossad tomat och kryddor. Låt det koka upp och koka på låg värme utan lock i 15 minuter. Häll tomatsåsen över grönsakerna och baka i ugn på 170⁰C i ca. 40 minuter (de ska vara mjuka, men inte överkokta).
Fetacremé:
Mixa fetaost, gräddfil och soltorkad tomat till en slät sås. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite vinäger om såsen känns för söt.
Till servering:
Stek eller värm biffarna i ugn. Lägg upp ratatouille på tallrikar eller fat, placera biffarna överst och servera tillsammans med fetacremé och finhackade örter.