Fläskpannkaka
serveras med syrlig coleslaw på äpple och gurka
Fläskpannkakaserveras med syrlig coleslaw på äpple och gurka
Ingredienser
- 7,5 kg - Tulip Stekfläsk
- 20 st - Ägg
- 1,5 l - Vetemjöl
- 4 l - Mjölk
- 4 st - Äpple (gröna)
- 2 st - Slanggurka
- 3 dl - Matlagningsyoghurt
- 2 dl - Crème fraiche
- 3 msk - Honung (flytande)
- 3 msk - Citron (pressad)
- 75 kg - Tulip Stekfläsk
- 100 st - Ägg
- 7,5 l - Vetemjöl
- 20 l - Mjölk
- 20 st - Äpple (gröna)
- 10 st - Slanggurka
- 1,5 l - Matlagningsyoghurt
- 1 l - Crème fraiche
- 2,25 dl - Honung (flytande)
- 2,25 dl - Citron (pressad)
Gör så här
Fläskpannkaka:
Viska en slät pannkakassmet av ägg, mjöl och mjölk. Låt smeten vila någon timme i kylen (eller över natten). Strimla fläsket och stek det knaprigt och rör ner det i smeten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Smörj bleck och slå smeten i blecken (rör om så att allt fördelar sig jämt). Slå i 2 cm smet i varje bleck och grädda i ca 40 minuter i 170 grader.
Slaw på äpple och gurka:
Skala äpplet och skölj gurkan. Strimla dem tunt på mandolin och blanda samman med yoghurt, crème fraiche, honung och citron. Smaka av med salt, peppar och citron. Såsen skall vara fräscht syrlig.
Till servering:
Servera fläskpannkaka med lite färska örter och den syrliga slawen i en liten skål vid sidan om.